Свински кебап с праз

23/11/2017
РАГ
отРАГИноватор32512111
"Любимото ни класическо произведение, чийто прочит задължително върви с домашно червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 988
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1.5 кг вратни
  • праз - 1 кг
  • вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и празът се нарязват. В голяма тава объркваме с чаша вино, половин чаша вода, червен, черен пипер и сол.

Свинското месо ще пусне от мазнината си, която се топи при печене, затова не е нужно да добавяме допълнителна мазнина.

Пъхаме във фурната и печем докато праза се стопи, водата и виното изврят.

От време на време фурната се отваря, за да се разбърка.

Вратното месо не е тлъсто, този вид кебап е подходящ и за хора с висок холестерол.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар