Задушено свинско месо в йенска тенджера

25/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1739251
"Докато месцето бавно се задушава в йенската тенджера ще имате време да решите коя е най-подходящата гарнитура за него "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 937
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг
  • соев сос - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за барбекю - 1 с.л. на Маги
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • кимион - 1/3 к.л.
  • мед - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри късове.

Всички останали продукти се разбъркват до хомогенна смес, която се обърква с късовете месо.

Месото се оставя с марината в хладилник за няколко часа, след това се пече в тенджера от йенско стъкло под капак със марината и водата.

Месото се пече 50-60 минути на 200 градуса, като се поставя в студена фурна, капакът се маха 5-6 минути, преди да извадим тенджерата, за да получим препечена коричка.

Сервираме с резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Венко
Венко
23.12.2017 13:34
Много добре се получи месото!Вместо вино сложих бира.Чудесно е!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв