Свинско с батати и сини сливи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свинско с батати и сини сливи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Крехко месо с дъхава гарнитура, която по префектен начин подчертава вкуса му или казано другоядче - уникална вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • батати - 700 г
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • червено вино - 100 мл
  • сушени сливи - 100 г без костилка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • мащерка - суха
  • риган - сух
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага да се задуши с малко мазнина и вода. След като промени цвета си се прибавя почистеният и нарязан на колелца праз лук и нарязаният на филийки чесън.

Бататите се обелват, нарязват на средно големи парчета и се прибавят към месото.

Ястието се поръсва със сол и червен пипер, като се разбърква периодично. Идва ред на червеното вино да се прибави към задушените продукти.

След като се поизпари се прибавят доматите от консерва, предварително нарязани на дребно и измитите сушени сини сливи.

Ястието се разбърква и след като се сгъсти соса се долива една и половина чаена чаша топла вода.

Задушеното свинско се овкусява със суха мащерка, риган и черен пипер, и се оставя да къкри на котлона на средна температура.

Когато месото и бататите са добре уврели, тенджерата се отстранява от котлона и се поръсва с пресен магданоз.

Свинското с батати и сини сливи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: