Зеленчукова яхния със свинско месо на фурна

23/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф830478107
"Любимите ни сезона са есента и зимата, защото няма никакви комари и яхниите са най-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 521
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, измийте и го подсушете. Нагрейте олиото и добавете месото, поръсете с черен пипер на вкус и запържете до златистокафяв цвят, премахнете от съда и го поставете на дъното на тава.

Нарежете моркова на кубчета, гъбите на филийки, а праза и пресния лук на по-едро.

Поставете нарязания зеленчук в същия съд, добавете нарязаното на кубчета масло и ги задушете под капак до омекване. Накрая добавете брашното, доматеното пюре и разбъркайте, накрая прибавете червения пипер и отново разбъркайте.

Премахнете от огъня и поставете зеленчука върху месото. Почистете чесновата глава от външната обвивка, измийте я добре заедно със сухите люти чушлета.

Поставете ги в тавата заедно с дафиновия лист, налейте топла вода в тавата, така че да покриете месото и зеленчука добре.

Посолете ястието на вкус и разбъркайте, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 60 минути, до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!