Богат Коледен кейк с две плънки

23/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф797457805
"По Коледа може и да стават чудеса, но този разкошен Коледен кейк няма да се приготви сам, затова завивайте ръкавите и почвайте "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо733
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в коняка за два часа преди да сте започнали приготвянето на кейка.

За приготвянето на първата плънка смесете нарязания на малки кубчета шоколад, накълцаните орехи, захарта, канелата, галетата и добавете разтопеното, но охладено масло, разбъркайте добре и увийте сместа в найлонов плик. Поставете плика в хладилник, докато си приготвите останалите смеси.

За приготвянето на втората плънка смесете нарязания на малки кубчета шоколад, смлените орехи, захарта, канелата и прецедените стафиди, разбъркайте сместа и оставете настрани.

За приготвянето на кейка в купа разбийте с миксер яйцата и захарта на пухкав крем, добавете разтопеното и охладено масло, киселото мляко и разбъркате добре. Прибавяйте на дози предварително смесените пресято брашно и бакпулверите, бъркайте бавно и внимателно с шпатула.

Сглобете кейка с плънките в следния ред:
Намажете тавичка с 24 см диаметър с меко масло и поръсете с галета. Разделете кейковата смес на три части. Изсипете първата част в тавата, следва половината смес от първата плънка, ред е на втората част от кейковата смес, а върху нея цялата втора плънка.

На ред е последната кейкова смес, а върху нея втората част на първата плънка. Поставете така наредения кейк в предварително нагрята на 150 градуса фурна за 20 минути, след което увеличавате градусите на 180 и печете още за около 30 минути или до готовност.

Десет минути, след като извадите изпечения кейк, обърнете го в подходяща чиния, напръскайте с коняка, в който са се киснали стафидите, и го оставете да се охлади напълно.

Поръсете кейка с пудра захар и декорирайте с Коледни елементи, изработени от червеното захарно тесто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар