Точен кекс с ябълки

09/09/2012
Пресияна
отПресиянаНовак9111
"За истинските ценители - кекс, който не се бърка, а се точи "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 864
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 чаени лъжици
  • олио - 3 чаени лъжици
  • брашно - 3 чаени чаши
  • ябълки - 2 - 3 чаени чаши (настъргани)
  • сода - 1 чаена лъжичка
  • канела - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Постепенно се прибавя олиото, брашното и содата, докато се бъркат с дървена лъжица.

Получава се тесто, което се разделя на 2 равни части. Разточва се 1 кора. Поставя се в намазана с олио тава, поръсва се с ябълките, в които са смесени захарта и канелата.

Върху тях се поставя и другата разточена кора. Може да сложите върху кекса и орехи, ако желаете.

Точеният кекс с ябълки се пече се в предварително загряна фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!