Пикантно зеле в гювеч с праз, моркови и месо

24/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру181882658613
"Ако харесвате месо със зеле, направо ще се влюбите в нашето пикантно зеле в гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - буркан от 1 кг и 600 г
  • свинско месо - 600 г за готвене
  • олио - 4 с. л.
  • мас - 2 - 3 с. л.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • люти чушки - сушени червени
  • червен пипер - 1 с. л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средни парчета като за готвене. Празът се почиства и нарязва на ситно, морковите се белят и нарязват на кръгчета. В тенджерка се загрява олио и 2 с. л. свинска мас.

Запържва се свинското месо, докато промени цвета си и добавяме нарязаните праз и моркови. Разбърква се да омекнат зеленчуците и овкусяваме със сол, черен и червен пипер.

Снема се от котлона и оставяме на една страна. Киселото зеле е нарязано на ленти, сипва се в глинен гювеч, добавят се месото и зеленчуците, разбърква се да се смесят продуктите.

Прибавяме дафинов лист, зърна черен пипер и щипка-две кимион. Сипва се чаша топла вода, отгоре малки парченца от последната лъжица свинска мас.

Затваряме с капака на съда и печем на предпоследно ниво в студена фурна на 200 градуса за 2 часа. Малко преди края около 20 минути се сваля капака и оставяме да се запече отгоре.

Сервираме порция месо и кисело зеле с щипка сушени нарязани люти чушлета. Най-вкусното зимно ястие е в глинен гювеч. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар