Френски палачинки с пълнеж от карамелизирани ябълки

24/11/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор43966835541
"Изтънчени, ароматни и толкова вкусни, че ще забравите за всички други палачинки, които някога сте опитали "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиган с диаметър - 20 см.

1. В купа с телена бъркалка се разбиват брашното, яйцата и щипка сол. Добавя се на порции прясното мляко, разбърква се до гладка смес. Прецежда се през цедка.

Маслото се разтопява в тигана, в който ще се пържат палачинките, а след това се излива в яйчената смес. Разбърква се. Тигана се избърсва с домакинска хартия, сгорещява се отново и се изсипва черпак от сместа.

Палачинките трябва да са тънички като харитя, затова не се препълва черпакът, около 4-5 с. л. са достатъчни. Разклаща се, за да се разпредели равномерно сместа. Изпичат се. Готовите палачинки се подреждат една върху друга и се покриват с топла чиния.

2. Ябълките се обелват и почистват от семките. Нарязват се на средно тънки филийки. В тиган на умерена температура се сгорещява маслото, добавя се захарта, канелата и се разбърква. Добавят се стафидите, изсипват се ябълковите резени, полива се с лимонов сок.

Разбърква се и се оставя на умерен котлон леко да къкрят. Готви се докато омекнат филийките, но да не се разчупват, за около 15 мин. Дали са готови се проверява, когато лъжицата оставя следа по дъното на тигана. Свалят се от огъня.

Палачинките се сервират в топла чиния, напълват се обилно с плънка, завиват се. Поръсват се с пудра захар.

Източник: J. Mielle Recipe 30подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар