Туршия от пипер сиврия

08/09/2012
от Бай СтавриНовак
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 549
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 4 - 5 кг пипер сиврия
  • чесън - 1 голяма глава
  • дафинов лист - 10 броя
  • лимони - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • захар - 2 с.л. препълнени
  • синапено семе - 10 г
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • морска сол
  • оцет

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете чушките сиврия, почистете скилидките разполовете ги, а лука и лимоните нарежете на кръгчета или полумесеци.

Започнете да редите чушки, лук, чесън и лимони, като между тях слагате по малко натрошен на 2 дафинов лист, синап и черен пипер.

Кипнете саламура в съд на котлона, като на 1 л вода добавите 3 с.л. морска сол и 2 с.л. захар, както и малко оцет.

Отделете част от саламурата за допълване на дамаджаната после, и залейте останалата в бурканите. Оставете да престоят така за 1 нощ.

На следващия ден течността се е попила от чушките и долейте догоре заделената саламура. Притиснете туршията от чушки сиврия с чиния и сложете капака на бидона.

Когато туршията е готова, чушките сиврия пожълтяват.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар