Старозагорска лютеница

08/09/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Грабвайте комат хляб и елате да пробвате каква ароматна Старозагорска лютеница сме приготвили!"
Приготвяне150 мин.
Готвене20 мин.
Общо170 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 215
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 - 2 глави
  • червени чушки - 1 кг (около 10 бр.) пиперки
  • домати - 1 - 2 бр.
  • олио - 30 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно почистения лук. Почистете пиперките и ги изпечете. Обелете ги и ги нарежете също дребно.

Обелете доматите и ги настържете. Всичко сложете в голяма дървена гаванка и започнете да ги претривате с чукалото, докато се превърнат в гладко пюре.

Накрая объркайте с олиото и солта. Оставете сместа да престои няколко часа. След това старозагорската лютеница е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Милена
Милена
20.07.2013 06:45
Зависи от олиото, зехтинът е препоръчителен заместител на слънчогледовото рафинирано олио което ние познаваме от край време.
0
0
Мишо
Мишо
01.12.2012 12:50
Моята я прави и до ден днешен с с краве масло и с мазнината от от ярето, но не знам точно от коя част... Смесваше тези мазнини и този процес наричаше "джъзване"... Не съм много наясно с цялата процедура, защото ние си я правим с олио... Но нейната винаги е по-хубава , а и тя винаги има наличието на пресни подправки :)
0
0
Алекс
Алекс
21.10.2012 15:24
Интересно ми е преди да се появи олиото, как се е правела лютеницата? Никъде не намерих обаче такава рецепта.
Точно в този сайт писахте, че рафинираните растителни мазнини са вредни. Олиото е топ гадна мазнина.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв