Пържоли в йенска тенджера

08/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Пържоли в йенска тенджера - хем вкусни, хем много лесни за приготвяне!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 609
  • Преглеждания за месеца1233
  • Преглеждания за седмицата247
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 - 6 пържоли, по избор
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли леко се начукват и се поръсват с малко сол и млян черен пипер.

Всички останали съставки без дафиновите листа и виното се разбъркват. Пържолите се подреждат в подмазнена йена и отгоре се залива с ароматната паста.

Добре се овалват от всички страни и се оставят за 1 час в хладилника. След това в йената се добавят нарязания на пилумесеци лук и дафиновите листа. Отгоре се залива с виното и се слага капака на йената или алуминиево фолио.

Пържолите се пекат продължително време на 180 градуса. Аз обичайно ги оставям на най-ниска степен на фурната за цяла нощ.подобни рецепти тук

5 1
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар