Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани с гъбен сос и картофено пюре

Руло Стефани с гъбен сос и картофено пюре

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Руло Стефани с гъбен сос и картофено пюре
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
20/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Защото не достатъчно просто да приготвите Руло Стефани - и сосче трябва, и гарнитура"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • галета
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • червен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. варени
  • моркови - 2 - 3 бр. сварени
  • За гарнитурата картофено пюре
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • гъбен сос
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - скилидка
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 300 - 400 мл
  • вино бяло - 150 мл
  • кимион
  • черен пипер
  • къри
  • мащерка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме подправките, двете яйца, като от едното оставяме белтъка и лука.

Всичко това разместваме много добре и оставяме за 30 минути в хладилника.

Сваряваме другите две яйца, както и морковите. Нарязваме на ивички краставиците и кашкавала. Яйцата нарязваме на кубчета.

Каймата разстиламе с дебелина половин сантиметър.

В средата поставяме от яйцата, моркова, киселата краставичка и кашкавала.

Завиваме рулото, като отгоре го намазваме с белтъка, който оставихме, за да не се напука, и поръсваме с галетата.

Поставяме в тава и печем соленото руло за около 30 минути на 180 градуса.

За гъбения сос:

Нарязваме гъбите и чесъна и ги запържваме в маслото. Добавяме виното и оставяме да се задуши за 10 минути на слаб огън. Слагаме и подправките.

Запичаме брашното през това време. Започваме да добавяме по малко вода, докато получим желаната гъстота. Разбъркваме заедно с гъбите и получаваме ароматен и вкусен сос.

За картофеното пюре:

Картофите измиваме и обелваме. Слагаме ги да се варят за около 20-25 минути. Вадим и докато са още топли, пасираме с преса за картофи.

Загряваме млякото заедно с маслото и го прибавяме към картофеното пюре. Посоляваме и подправяме с черен пипер.

В чиния поставяме по три нарязани парчета от рулото с две три лъжици от ароматния гъбен сос и топка картофено пюре.

Рулото Стефани с гъбен сос и картофено пюре е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
Много добре се получи. Кърито в гъбения сос много ни допадна. Благодаря за рецептата!
17.07.2023 13:25
1
Анелина Стамова
Анелина Стамова
Много добре си подхожда с гъбения сос.
20.02.2023 19:31
1
1
Покажи всички подкоментари