Сочни пържоли със сирена

25/11/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Това е нещо специално, което не може да мине без чаша хубаво вино"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 142
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • синьо сирене - 50 г
  • моцарела - 100 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • сушени домати - 4 бр.
  • къри - 2 щипка
  • смлян черен пипер - 2 щипка
  • сол - 2 - 3 щипка
  • мащерка - 8 стръкчета
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изберете 4 крехки пържоли от свински врат без кост. Запържете ги в загряло олио две по две в тиган по 4 минути, като ги обърнете да се зачервят от двете страни.

Сложете ги в тавичка и поръсете с малко сол, къри и черен пипер. Върху всяка пържола поставете по резенче синьо сирене, сушен зехтинов домат и по две резенчета от сиренето моцарела.

Залейте с една кутийка сметана, подходяща за термична обработка, и поставете по 1-2 млади стръкчета прясна мащерка върху пържолите.

Отгоре се поръсва с олио, в което се е пръжнало месото.

Сложете пържолите в загряла фурна на 220 градуса. Оставете да се готви 15-20 минути до леко запичане на сиренето.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!