Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско месо с тиква, гъби и броколи

Свинско месо с тиква, гъби и броколи

Свинско месо с тиква, гъби и броколи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Миш-маш домашна гозбичка, но с много добър краен резултат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г за готвене
  • гъби - 1 буркан (180 г)
  • тиква - 1 резен цигулка
  • броколи - 1 голяма розичка
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • чубрица
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се лук и моркови, нарязваме на ситно. Свинското месо се нарязва на парченца, чушките на ленти, тиквата на кубчета.

Загрява се олио в тенджерка, запържва се месото до златисто, добавя се нарязан лук, чушки, моркови и гъби. След две-три минути прибавяме доматено пюре и червен пипер.

Разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите. Овкусяват се със сол, черен пипер, 3 листа дафинов лист и чубрица.

Котлонът се намалява на 3 степен и оставяме тихо да къкри, докато остане на мазнина, но и да има малко сосче.

Готви се около 30-35 минути, 10 минути преди края се прибавят малки кубчета тиква и накъсани розички броколи.

Поръсва се яхнията с магданоз и може да сервираме докато е топло.

Свинското месо с тиква, гъби и броколи е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: