Бърза торта Мимка

MaрияMaрия
Новак
147350
22/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Въпреки странното си име, тази торта е една от харесваните шоколадови торти! Може би защото става бързо... или пък защото е невероятно вкусна.. Преценете сами!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кафени чаши
  • захар - 2 кафени чаши
  • масло - 1 кафена чаша разтопено (може и олио)
  • какао - 3 супени лъжици
  • брашно - 3.5 кафени чаши
  • сода - 1 чаена лъжичка хлебна
  • конфитюр - 1 бурканче (в тази рецепта използвах от ягоди)
  • орехи - 150 грама счукани
  • шоколад - 1 кофичка (400 г) течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа измерете киселото мляко и разтворете в него содата. Изчакайте около 5 минутки да се разтвори добре, добавете захарта, разбъркайте и отново изчакайте същото време.

Добавете разтопеното масло, като разбърквате внимателно. Брашното пресейте с какаото и прибавете най-накрая към сместта. Разбъркайте до еднородна каша.

Загрейте фурната предварително на долен реотан. Намажете дъното и стените на форма за торта с масло и поръсете с брашно. Изсипете половината от шоколадовата смес във формата.

Върху нея добавете конфитюра равномерно, а отгоре излейте втората половина от шоколадовата смес. Най-отгоре поръсете счуканите орехи и поставете във фурната за да се пече.

Печете първите десет минути на долен реотан, а следващите на 200 градуса до готовност. Опитайте с клечка за зъби готовността, ако не остава по нея втечнена смес, то тортата ви е готова.

Оставете да поизстине и в това време загрейте на водна баня течният шоколад да се поразстопи. Полейте обилно с него тортата (може да покриете цялата, може и да изливате шоколада фигурално за да се показват орехите).

Приберете готовата шоколадова торта в хладилник до сервирането й.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
5100
439
330
29
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Мандоева
Мария Мандоева
Според мен кой както харесва, така може да я приготви било то със сладко или мармалад от различни плодове, крем, шоколад и така нататък... Момичето (жената) просто е споделила как тя я е направила, наистина е уникално вкусна, пък името и дали е кекс или торта няма никакво значение! ;)
01.03.2019 14:27
2
Росица Петрова
Росица Петрова
Много лесна и вкусна!
07.02.2018 18:25
3
1
Cvetomila Naidenova
Cvetomila Naidenova
Unikalna e probvah q i ako se dobavi topka sladoled shte bude perfekno!blagodarq na Mariq za strahotnata recepta!!!
04.07.2016 23:11
6
К К
К К
Много вкусен!
17.05.2016 21:13
4
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
И дъщеря ми е Мимка, та ще трябва да я подсладя с този разкош на нейно име
04.05.2016 14:27
4
2
Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Страхотна на вкус, лесна за изпълнение.Супер.
04.04.2016 14:28
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Лесна и вкусна като съдя по описанието. За шоколада напоследък пишат, че благоприятства лечението на кашлицата.
11.02.2016 14:26
7
3
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Бързо,лесно,вкусно!
10.02.2016 16:51
2
Viktoriq
Viktoriq
Правила съм тази торта. Става разкошна.
29.01.2016 00:48
3
1
соня
соня
чудна стана,опитайте няма да съжалявате
29.04.2014 20:00
5
Цвета
Цвета
А вместо сладко ,дали ще може да се замени с теч. шоколад
27.04.2014 23:04
7
6
Русенлийката
Русенлийката
Това е Търновска царица,правя го от години и наистина е разкошен и да може да стане и за торта.Трябва само малко въображение а не злоба :)
23.02.2014 16:52
15
1
ralicaa
ralicaa
Вместо орехи какво друго може да сложа в последствие установих че нямам орехи ... :( помощ
20.02.2014 15:31
6
Ирина
Ирина
Без яйца??
03.02.2014 19:06
Ани
Ани
Много вкусна, икономична и лесна. Сигурно често ще я правя. Благодаря за споделената рецепта!
26.10.2013 10:08
1
Теди
Теди
Това е сладкиш, кекс с шоколадова глазура, но не и торта!
14.09.2013 09:55
3
5
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Кафяната чаша по принцип е 100 мл.
09.08.2013 23:54
1
пепи
пепи
Направих тортата, стана великолепна!Добавих в шоколадовата смес настъргана портокалова кора, аромата е невероятен, използвах сладко от праскови. И един съвет от мен - прибавете орехите 10 мин. преди да изключите фурната, защото ако ги наръсите предварително ще изгорят. По този начин леко се запичат.
09.08.2013 18:09
5
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Сладкото е в блата, но шоколада е за намазване след като е изпечена тортата.
07.08.2013 13:18
2
Петя
Петя
Изглежда много интересна рецепта, но наистина ли сладкото и шоколада се слагат преди печене? Аз си представях че се реже блата на две, сладкото по средата, а шоко-то отгоре :-)
07.08.2013 13:13
4
1