Бърза торта Мимка

Maрияот MaрияНовак
09/09/2012
"Въпреки странното си име, тази торта е една от харесваните шоколадови торти! Може би защото става бързо... или пък защото е невероятно вкусна.. Преценете сами!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+2 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219 324
  • Преглеждания за месеца508
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана55 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 2 кафени чаши
  • захар - 2 кафени чаши
  • масло - 1 кафена чаша разтопено (може и олио)
  • какао - 3 супени лъжици
  • брашно - 3.5 кафени чаши
  • сода - 1 чаена лъжичка хлебна
  • конфитюр - 1 бурканче (в тази рецепта използвах от ягоди)
  • орехи - 150 грама счукани
  • шоколад - 1 кофичка (400 г) течен

Начин на приготвяне

В подходяща купа измерете киселото мляко и разтворете в него содата. Изчакайте около 5 минутки да се разтвори добре, добавете захарта, разбъркайте и отново изчакайте същото време.

Добавете разтопеното масло, като разбърквате внимателно. Брашното пресейте с какаото и прибавете най-накрая към сместта. Разбъркайте до еднородна каша.

Загрейте фурната предварително на долен реотан. Намажете дъното и стените на форма за торта с масло и поръсете с брашно. Изсипете половината от шоколадовата смес във формата.

Върху нея добавете конфитюра равномерно, а отгоре излейте втората половина от шоколадовата смес. Най-отгоре поръсете счуканите орехи и поставете във фурната за да се пече.

Печете първите десет минути на долен реотан, а следващите на 200 градуса до готовност. Опитайте с клечка за зъби готовността, ако не остава по нея втечнена смес, то тортата ви е готова.

Оставете да поизстине и в това време загрейте на водна баня течният шоколад да се поразстопи. Полейте обилно с него тортата (може да покриете цялата, може и да изливате шоколада фигурално за да се показват орехите). Приберете в хладилник до сервирането й.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 96
4 36
3 29
2 10
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (55)

Cvetomila Naidenova
Cvetomila Naidenova
04.07.2016 23:11
Unikalna e probvah q i ako se dobavi topka sladoled shte bude perfekno!blagodarq na Mariq za strahotnata recepta!!!
2
0
katq
katq
17.05.2016 21:13
Много вкусен!
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 14:27
И дъщеря ми е Мимка, та ще трябва да я подсладя с този разкош на нейно име
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти