Бърза торта Мимка

MaрияMaрия
Новак
147350
22/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Въпреки странното си име, тази торта е една от харесваните шоколадови торти! Може би защото става бързо... или пък защото е невероятно вкусна.. Преценете сами!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кафени чаши
  • захар - 2 кафени чаши
  • масло - 1 кафена чаша разтопено (може и олио)
  • какао - 3 супени лъжици
  • брашно - 3.5 кафени чаши
  • сода - 1 чаена лъжичка хлебна
  • конфитюр - 1 бурканче (в тази рецепта използвах от ягоди)
  • орехи - 150 грама счукани
  • шоколад - 1 кофичка (400 г) течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа измерете киселото мляко и разтворете в него содата. Изчакайте около 5 минутки да се разтвори добре, добавете захарта, разбъркайте и отново изчакайте същото време.

Добавете разтопеното масло, като разбърквате внимателно. Брашното пресейте с какаото и прибавете най-накрая към сместта. Разбъркайте до еднородна каша.

Загрейте фурната предварително на долен реотан. Намажете дъното и стените на форма за торта с масло и поръсете с брашно. Изсипете половината от шоколадовата смес във формата.

Върху нея добавете конфитюра равномерно, а отгоре излейте втората половина от шоколадовата смес. Най-отгоре поръсете счуканите орехи и поставете във фурната за да се пече.

Печете първите десет минути на долен реотан, а следващите на 200 градуса до готовност. Опитайте с клечка за зъби готовността, ако не остава по нея втечнена смес, то тортата ви е готова.

Оставете да поизстине и в това време загрейте на водна баня течният шоколад да се поразстопи. Полейте обилно с него тортата (може да покриете цялата, може и да изливате шоколада фигурално за да се показват орехите).

Приберете готовата шоколадова торта в хладилник до сервирането й.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
5100
439
330
29
11
Дай твоята оценка: