Свинско кавърма кебап

26/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Знаете ли кои са трите вълшебни думи, които могат да ви накарат да забравите всякакви обещания за диети и пости - свинско кавърма кебап "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 628
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг, от плешка
  • кромид лук - 300 г
  • праз лук - 1 стрък
  • червени пиперки - 3 бр.
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • лютива пиперка - 1 бр., по желание
  • печурки - 5 - 6 бр., от консерва
  • растителна мазнина - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, почиства от сухожилия или ципи и се нарязва на малки кубчета.

Задушава се в растителната мазнина заедно.

Лукът се нарязва на полумесеци, а праза - на тънки резени. Добавят се към месото.

След като се изпари водата, се прибавят пиперките, нарязани на ивички, разреденото в малко вода доматено пюре, нарязаните гъби, подправките и виното.

Съдът се покрива с капак и ястието се задушава на слаб огън до омекване на съставките.

Преди поднасяне се прибавя ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!