Мъжка яхния с праз и късчета свинско

26/11/2017
"Кратко, точно и ... вкусно - мъжка яхния с праз и късчета свинско "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки късчета, празът - на колелца, морковът - на по-едри, но тънки полумесеци, чесънът - на парченца.

Лещата почистваме и накисваме във вода. В тенджера, в която ще приготвяме ястието, загряваме олио и слагаме първо праза да се задуши. След малко добавяме месото и бъркаме.

Изсипваме и моркова с чесъна и отново разбъркваме. Отцеждаме лещата и я добавяме при задушените продукти. С енергично бъркане добавяме една по една лъжиците брашно и след 5 минути сипваме вода /около 3 литра/, подправяме с червен и черен пипер, слагаме овесените ядки и оставяме всичко да се свари добре.

Когато това стане, добавяме към ястието доматите, с разбъркани в тях трици, както и чубрицата и магданоза.

След 15-ина минутки изключваме котлона - манджичката е готова.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар