Свинско кавърма в омлет

26/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4901955421
"Кавърмата е сред любимите ни гозби, но в омлет е направо неустоима "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 913
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо се почиства и измива. Нарязва се на парченца и се изпържва в мазнината. Топлинната му обработка не трае дълго, защото то е крехко и не трябва да остава сухо.

Лукa нарязваме на полумесеци, гъбите - на резенчета, а доматите - на ситни кубчета. Последователно ги прибавяме към месото. За почитателите на пикантната кухня добавяме и ситно нарязаната лютa чушка, на която сме отстранили семенната част.

След като съставките омекнат, деглазираме с червеното вино, прибавяме подправките, поставяме капак и оставяме ястието да къкри на слаб огън, докато остане на мазнина.

За омлетa нарязваме червените пиперки на тънки ивици. Кашкавалът настъргваме на едро ренде.

Разделяме продуктите на пет равни части.

В тиган за палачинки, намазан с бучка масло, поставяме първо червената чушка. Ароматът и вкусът с нея е неповторим, а омлетът става колоритен, защо не и по-различен.

В купичка сме разбили две яйца и кашкавал. Прибавяме щипка сол и чер пипер.

Изсипваме го внимателно върху запържените ивички червена пиперка.

Върху яйцата нарязваме на тънки ивички по една печурка.

Като обърнем омлета, чушката остава отгоре, а от долната част дозапичаме и печурката. Последователно приготвяме петте омлета.

Готовото ястие от свинско месо разделяме на пет части. Всяка една от тях поставяме в още топлия омлет и леко прегъваме във формата на полумесец.

Гарнираме със свежа салата.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар