Бамя с доматен сос

13/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 530
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете млада бамя, измийте я и изрежете дръжчиците. Бланширайте я за кратко в кипяща вода и я изплакнете под течаща вода. Напръскате я с лимонов сок и я оставете настрана.

Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцания лук. През това време обелете доматите, като също ги бланширате за 30 секунди, за да падне лесно люспата. Наситнете обелените домати.

Към запържилия се лук добавете червения пипер и бамята. Разбъркайте за кратко и сипете доматите. Оставете ястието да къкри, докато бамята се свари и се получи хубав доматен сос.

Накрая овкусете със сол и черен пипер по желание. Сгъстете соса с размитото в малко вода брашно. По желание към бамята с доматен сос се добавя и малко накълцан магданоз или копър.подобни рецепти тук

5 6
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар