Крем-баница в чаша

27/11/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Обзалагаме се, че това е рецепта за баница, която баба ви не знае "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кокосова мляко - 500 - 600 мл
  • нишесте - 1 пакетче карамел (изборът е ваш)
  • захар - 4 с.л. с връх
  • кори за баница - 5 бр.
  • боровинки - 30 - 35 бр., сушени от пакетче
  • орехи - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за три чаши. Заврялото мляко се отнема от котлона и бавно, на струйка се прибавя разбитото нишесте при непрекъснато бъркане, като тенджерата се връща на котлона. Вари се, докато се сгъсти достатъчно.

Прибавя се захарта на вкус – според предпочитанията. Прибавят се боровинките.

Петте бр. кори се запичат до розово. Натрошават се на едро. На дъното на чашите се поставя част от корите, но неподредени.

Заливат се с нишестето и с лъжица кремът се разпределя между натрошените кори.

Напълва се чашата с останалия крем. В него се набучват големи парчета от корите, които постепенно поемат влагата. Отгоре се поставят орехови ядки.

Оставя се да изстине и стегне.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар