Свинско рагу в гювеч

27/11/2017
"За какво е създаден един гювеч, ако не, за да бъде напълнен догоре с крехко свинско рагу?"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 315
  • Преглеждания за месеца4025
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • свинско рагу - 1.2 кг
  • картофи - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 2 бр.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рагуто в подходящ съд и го сварете до полуготовност.

Обелете праза, лука и картофите. Почистете и морковите.

Измийте зеленчуците и ги нарежете на подходящи парчета.

Сложете на дъното на глинен гювеч праза и лука, отгоре - морковите и картофите. Овкусете със сол и млян черен пипер.

Добавете доматения концентрат. Наредете рагуто върху зеленчуците. Полейте с олиото. Прецедете бульона и налейте от него до покриване на зеленчуците.

Похлупете гювеча и го сложете във фурната. Печете около 2 часа до готовност.

При сервиране поръсете ястието с шарена сол.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар