Бавно готвена яхния със свинско месо и чоризо

27/11/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4038811625
"Казват, че най-хубавите неща ставали бавно, най-вкусните също, ще добавим ние "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г гърди, нарязани на хапки
  • чоризо - 200 г (готово за консумация)
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • домати - 400 г консерва на кубчета
  • царевица - 150 г от консерва
  • червен боб - 400 г консерва
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете чушките на кубчета. Лука нарежете на ситно. Чоризото нарежете на кръгчета, а свинското месо - на малки хапки.

Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона и запържете кръгчета чоризо. Пържете около 5 мин, като непрекъснато разбърквате.

Извадете чоризото и го изсипете в купата на мултикукъра. В мазнината от чоризото запържете лука и нарязаните чушки. Пържете около 5 мин и добавете кимиона, червения пипер, ригана и чесъна на прах.

Разбъркайте хубаво и пържете още около 2 мин. Прехвърлете в съда при чоризото. Добавете свинското в тигана и пържете, като разбърквате около 10 мин или докато леко промени цвета си.

Прехвърлете в съда при другите продукти. Добавете доматите.

Включете мултикукара на програмата за бавно гответе за 3 часа.

През последния половин час добавете червения боб и царевицата. Поднесете ястието с ориз за гарнитура.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар