Унгарска яхния със свинско месо (Porkolt)

27/11/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869403
"Класическо произведение от унгарски майстор - порклот за лакомници "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г гърди
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л на прах
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • домати - 400 г консерва на кубчета
  • бульон - 200 мл телешки
  • олио - 1 с.л.
  • за поднасяне
  • заквасена сметана
  • паста - сварена
  • магданоз - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Запържете кубчетата бекон за около 10 мин.

Отцедете бекона и в мазнината в тигана запържете предварително нарязаните на дребни кубчета лук и чушка. Пържете до омекване около 7 мин.

Извадете и добавете предварително нарязаното свинско на късчета. Пържете около 10 мин, като непрекъснато разбърквате. Добавете червения пипер, чесъна на прах и черния пипер. Разбъркайте хубаво още около минута.

Прибавете бекона с чушките и лука. Изсипете доматите и бульона. Оставете ястието да заври и намалете котлона на слабa към умерена температура.

Похлупете с капак и гответе около 70 мин, като разбърквате периодично.

Сервирайте върху паста, като върху яхнията сипете заквасена сметана, и поръсите с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар