Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Унгарска яхния със свинско месо (Porkolt)

Унгарска яхния със свинско месо (Porkolt)

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Унгарска яхния със свинско месо (Porkolt)
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Класическо произведение от унгарски майстор - порклот за лакомници"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г гърди
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л на прах
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • домати - 400 г консерва на кубчета
  • бульон - 200 мл телешки
  • олио - 1 с.л.
  • за поднасяне
  • заквасена сметана
  • паста - сварена
  • магданоз - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Запържете кубчетата бекон за около 10 мин.

Отцедете бекона и в мазнината в тигана запържете предварително нарязаните на дребни кубчета лук и чушка. Пържете до омекване около 7 мин.

Извадете и добавете предварително нарязаното свинско на късчета. Пържете около 10 мин, като непрекъснато разбърквате. Добавете червения пипер, чесъна на прах и черния пипер. Разбъркайте хубаво още около минута.

Прибавете бекона с чушките и лука. Изсипете доматите и бульона. Оставете ястието да заври и намалете котлона на слаба към умерена температура.

Похлупете с капак и гответе около 70 минути, като разбърквате периодично.

Сервирайте върху паста, като върху яхнията сипете заквасена сметана и поръсите с нарязан магданоз.

Унгарската яхния със свинско месо (Porkolt) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: