Свински джолан във фолио

27/11/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4408912505
"Два часа и половина на бавен огън ще превърнат джолана в истинско кулинарно произведение на изкуството "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 670
  • Преглеждания за месеца595
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • джолан - 1.4 кг свински заден
  • мед - 4 с.л.
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • кимион - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете хубаво джолана с олио.

Разбъркайте меда със соевия сос, докато се разтвори. Намажете хубаво джолана със сместа. Поръсете с подправките от всички страни.

Намазнете хубаво фолио и загърнете джолана, така че краищата да са вдигнати нагоре, за да не изтече сосът при печенето.

Приберете в хладилника за едно денонощие.

Печете около 2 ч. и 30 мин. в загрята фурна на 200 градуса, като сипвате периодично по малко вода в тавата, в която се пече.

Сервирайте с картофено пюре и соса, отделен при печенето във фолиото.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!