Задушено ароматно пиле в зеленчуков сос

27/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф707446934
"Вкусни предложения за приятели - пиле, което направо се топи в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо633
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
  • за соса
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 500 мл консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - на вкус
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките бутчета, посолете на вкус, поръсете с черен пипер и разтъркайте добре и ги оставете за 30 минути да се мариноват.

За зеленчуковият сос нарежете лука на ситно, настържете морковите и ги запържете в олиото до омекване.

Добавете доматите, червения пипер и подправките, нарязания на ситно чесън и посолете на вкус. Покрийте тигана с капак и гответе за 10 минути на бавен огън.

В тава налейте и загрейте олиото, наредете маринованите бутчета и пържите до златисто кафяво от всички страни. Върху тях добавете зеленчуковия сос, той трябва да покрива бутчетата.

Поръсете ястието с нарязания на ситно магданоз и завийте тавата плътно с алуминиево фолио.

Поставете така оформеното ястие в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути до готовност на месото.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар