Експресна шоколадово-бисквитена торта

27/11/2017
катерина66
откатерина66Новак623
"Невероятно вкусна и лесна за приготвяне, а ако не побързате, няма да остане и парченце да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 288
  • Преглеждания за месеца1193
  • Преглеждания за седмицата363
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете орехите (ядките) и бисквитите и ги смесете в дълбока купа.

След като ги объркате добре, прибавете маслото, накиснатите в ромовата есенция стафиди, прясното мляко и накрая - течния шоколад.

Разбъркайте много добре всички продукти.

Торта вече е почти готова.

Трябва единствено да я оформите, като блат в кръгла чиния или друг подходящ съд и да я полеете обилно с разтопения шоколад в загрятата сметана.

Оставете за 3-4 часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка Ковачева
Моите уважения, но това смея да твърдя, че е описание на съвършено различно нещо, не и тортата от снимката, която между другото изглежда чудесно. Поздравления за този, който я е приготвил, само че не съм сигурна дали е същият човек който е написал и рецептата. Първо- защото не би я описал така през пръсти, смятам, че когато някой се е потрудил да приготви нещо хубаво, той с любов ще го и опише, и второ- защото не отговаря по никакъв начин на снимката. Не е само белият крем-фантом, за който никъде не се говори, а е очевадно, че го има.
Как ще смесите 100 грама течен шоколад със 100 мл. мляко и 150 грама масло ,орехи,със почти половин килограм бисквити и някакви накиснати стафиди. Ще се получи смес, нямаща общо със снимката, на която се вижда шоколадов крем със идеална, кремообразна текстура и парченца бисквити тук там само. Как после казвате, че трябва върху ЧИНИЯ да оформим блат? Това е несериозно, прощавайте. В чинията бихме ли постигнали височината, която се вижда на снимката? А после като "залеем" със сметана и шоколад и оплескаме всичко, понеже няма как да не се разтече, незнам как ще прехвърлим цяла торта във чист поднос. Много просто- от снимката се вижда, че тортата е във форма на сърце, от тези със откопчаващо се дъно най-вероятно. Но автора на рецептата е сметнал да ни напише, че се "оформя" в чиния. От уважение към всички нас, другите потребители и хората, които ще тръгнат да приготвят тази "торта",моля да си поправите рецептата и или да напишете правилната за тортата от снимката, или да си я изготвите по описаната от вас друга рецепта, да си я снимате и да я качите отново.
Съжалявам, ако съм в грешка, но нека и другите погледнат и изкажат мнение.
Просто е обидно за всички ни и подигравка с труда на всички, които истински се стараят, а не си пишат ей така.
9
0
Теодора Иванова Каменова
Толкова експресна, че нямаше време за описанието на крем, който се вижда ясно под шоколадовата глазура на снимката с парченца торта ?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв