Милинки с масълце и сиренце

29/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор289854731
"От бабините рецепти, които винаги ще са ни любими "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 099
  • Преглеждания за месеца7032
  • Преглеждания за седмицата374
  • Рейтинг-
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко хладко мляко (около 100 мл).

Пресейте брашното и направете в средата кладенче. В него сложете солта, захарта, яйцата, олиото и разтворената мая с млякото.

Замесете тесто, като си наливате по мъничко от останалото мляко. Месете, докато получите хубаво i меко тесто, след което го оставете за около един час да втаса.

Намажете обилно с масло дъното и страните на тавичката, в която ще печете милинките.

Когато тестото втаса, намажете ръцете си с разтопено масло и късайте от него и оформяйте топчета с еднаква големина.

Подредете ги в тавичката и ги оставете за около 40 минути да втасат още веднъж.

След това нарежете сиренето на малки парченца - толкова, колкото са на брой топчетата.

Когато втасат, във всяко топче направете дупчица с пръста и поставете парченце сиренце.

Пригответе заливката, като разбиете жълтъка и към него прибавете разтопеното масло и хладкото прясно мляко.

Разбийте хубаво сместа и полейте с нея на тънка струйка всяко топче.

Сложете милинките в загрята фурна на 200 градуса и печете, докато придобият хубав загар, след което ги покрийте с алуминиево фолио.

Печете общо около 50 минути и проверете с клечка готовността.

Извадете ги и ги покрийте с кърпа да отдъхнат.

Но ви гарантирам, че няма да им устоите дълго, тъй като ароматната пара, която се носи от тях, е неустоима!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар