Супа от скумрия

28/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205584775815
"Сгряваща рибена супичка за студените зимни дни Бон Апети!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешности, измива се и се вари, като се изхвърля отделената пяна. Когато омекне, се изважда и почиства от кости, накъсва се на парченца.

В тенджерка се загрява олио и запържваме нарязан ситно лук и настъргани моркови, да сменят цвета си. Добавя се червен пипер, сипва се прецеден бульон от варената риба.

Прибавят се кубчета картофи, скилидки нарязан чесън, сол, черен пипер, девесил и рибните парчета.

Готви се, докато омекнат зеленчуците.

Жълтъкът се разбърква с готварската сметана и един черпак от супата. Налива се внимателно и се разбърква.

Застроената супа не се покрива с капак, защото ще се пресече.

Сервираме топла супата, поръсена с нарязан ситно пресен магданоз и щипка черен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!