Агнешки котлети в гювеч

28/11/2017
"Идилия в гювеч, която сгрява и душата, и стомаха "
Приготвяне15 мин.
Готвене190 мин.
Общо205 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 020
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 6 бр.
  • олио - 100 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • девесил - 1 к.л. сушен
  • брашно - 1 с.л.
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват олиото, соевия сос, черния и червен пипер, сухите мащерка и девесил и накрая брашното. Всичко се разбърква добре, докато се получи хомогенна паста. Ако е необходимо, се прибавя още малко мазнина.

Картофите и морковите се обелват, нарязват на едри парчета и поставят на дъното на глинен гювеч.

Агнешките котлети се поръсват със сол и след това се намазват от всички страни с предварително приготвената паста.

Овкусеното месо се нарежда върху картофите и морковите. Ако е останала от пастата, тя се излива отгоре върху месото Отгоре се поставя клонка мащерка.

Долива се една чаена чаша вода и гювечът се поставя в студена фурна.

Около половин час ястието се пече на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар