Пиле яхния по градинарски на фурна

28/11/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач2027112441
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 054
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд с капак (може глинен съд, гювеч) слагаме цяла половинка пиле, нарязани на ситно кубче кромид лук и моркови, картофи на кубчета, накълцано зеле, замразен грах, зелен фасул, печурките, нарязани на тънки филийки, морска сол, червен и черен пипер, олио, бяло вино и пасираните домати от консерва.

Разбиваме брашното с малко вода и добавяме вътре.

Поставяме капака отгоре и слагаме във средно силна фурна за около час и половина, след което я спираме, но оставяме още тридесет минути вътре.

Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме на късчета.

Връщаме месото обратно.

Сервирайте ястието топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар