Пилешки воденички с гъби, праз, моркови и сметана

28/11/2017
Таня
отТаняМастър Шеф129313818253
"Само ние знаем как да превърнем обикновените воденички в истинско гурме предложение за обяд или вечеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме измиваме воденичките. Поставяме тенджера с 1.5 л. вода + 1 с.л. сол на котлона да заври.

След като заври водата, пускаме готовите почистени и измити воденички.
През това време си нарязваме праза на колелца, както и морковите, изваждаме гъбите и отцеждаме от водата.

Слагаме в дълбок тиган около 50 мл олио и добавете в него праза, гъбите и морковите, както и отцедените сварени воденички.

Прибавяме и червения пипер и разбъркваме. Оставяме така да поври, докато се задушат зеленчуците.

Добавете бульона, в който сме варили пилешките воденички, а това е 1 к.ч. в тигана, похлупваме и оставяме на среден огън да заври всичко.

След като е почти изврял бульонът, прибавяме заквасената сметана, добавяме виното и подправките.

Всичко това изсипваме в йенска тавичка и слагаме във фурната, докато всичко омекне.

Когато е готово, добавяме настъргания на ренде кашкавал отгоре.

Поставяме във фурната отново и печем, докато се запече самият кашкавал.

Вадим, нарязваме на порции и сервираме, докато е още топло самото ястие.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!