Крем-сладкиш с бисквити

28/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478137
"Ако знаете по-сочен сладкиш от този, моля дайте ни рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 562
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата111
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метален съд натрошете бисквитите и добавете пудрата захар, настъргания шоколад, нишестето и разбъркайте добре. Налейте прясното мляко и поставете съда на слаб огън. Варите като крем до леко сгъстяване при непрекъснато бъркане. Премахнете съда от огъня и добавете ванилиите, оставете сместа да се поохлади.

Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна. На струя към охладената крем смес добавете разбитите с вилица жълтъци и разбъркайте. Към тях добавете белтъчената пяна и с бавни движения отгоре надолу разбъркайте на еднородна смес.

Сипете сместа в подмазана и постлана с хартия за печене тава, печете на 180 градуса в предварително нагрята фурна за около 30 минути.

Още топъл, извадете сладкиша и полейте с предварително приготвената глазура.

За нея разтопете маслото на слаб огън, добавете предварително смесените захар, какао и прясно мляко.

Загрейте до завиране при непрекъснато бъркане до гладка и хомогенна смес. Охладения крем сладкиш нарежете на парчета и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!