Селска туршия

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
15/09/2012
"Традицията повелява да приготвите Селска туршия със зеленчуци, които сте отгледали сами!"
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо78 741
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Изберете здрави зеленчуци в желаното от вас количество, както и вид. Добре ги почистете. Нарежете зелето на филии, надупчете корнишоните. Останалите зеленчуци нарежете едро и обелете скилидките чесън.

Сипете всички зеленчуци в бидон. Долейте вода догоре и после я прецедете, за да измерите нужното количество. На всеки литър добавете 40 г сол и 50 мл. оцет. Сложете маринатата от вода, оцет, сол и черен пипер да кипне и залейте в бидона.

Притиснете с чист камък. Оставете селската туршия на хладно и претакайте 5-6 дена. Добавете и натриевия бензоат - 1 г за килограм зеленчук. След 20 ден селската туршия е готова.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 17
3 9
2 4
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Мария
Мария
31.10.2014 16:49
Мили момичета и момчета - и млади и не съвсем, като мен!
Използвайте ХРЯН!!!!!Той спира ферментацията на киселото зеле и става и за туршии! Химията не я харесвам! Пробвано!!!
Бъдете здрави!
10
0
Крис
Крис
06.02.2014 05:06
Препоръчвам калиев сорбат, вместо опасният натриев бензоат. Засега го намирам само във веригата "Пикадили". Някои ползват смачкани лимони, но не знам пропорциите.
0
1
Dochka
Dochka
24.11.2013 15:14
Тази туршия става най-хубава за зимата.С годините съм се спряла на тази пропорция-40 гр.едра сол на литър вода.Саламурата завира и като се охлади се сипва при зеленчуците.Натриевият бензоат-по-късно-когато туршията стане готова.
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти