Печена сьомга със сос от кисело мляко и копър

28/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф604395913
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • филе от сьомга - 800 г прясно
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 0.5 връзка
  • лимон - ¼ сока
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филетата и ги посолете на вкус. Поръсете с черен пипер на вкус и лютия червен пипер, обтрийте ги добре с пръсти.

Подредете филетата в намазана със зехтин тава, полейте ги с виното и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

За соса в купа смесете разбитото кисело мляко със ситно нарязаните чесън и копър, добавете лимоновият сок, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте много добре.

Сервирайте запечената риба, полята със соса, и с резенче лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар