Кекс с ябълки и маскарпоне

28/11/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф54574619283
"Кекс ли - това не е просто кекс, а истинска поезия "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо865
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и солта, докато се получи пухкава пяна.

Сиренето маскарпоне се намачква с вилица.

Към него се добавя няколко лъжици от яйчената смес, след което се прехвърля в купата с останалата смес.

Брашното се пресява, добавя се бакпулверът и ванилията. Сухите съставки се размесват.

Ябълките се обелват, почистват от семките, нарязват се на кубчета и се добавят към тестото. Разбъркват се добре всички съставки и се прехвърлят в предварително намазнена и набрашнена форма за кейк.

Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 минути.

След като изстине, десертът се поръсва с канела и пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар