Шаран с ориз и грах

28/11/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653763
"На този шаран му се е върнало тъпкано..."
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 003
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. около 1.5 кг
  • гъби - 400 г
  • кромид лук - 2 г
  • замразен грах - 100 г
  • ориз - 100 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В тиган запържвате нарязания лук. Добавяте нарязаните гъби - задушавате ги в отделената от тях вода. Следва оризът, грахът, черният пипер и солта.

Махате тигана от котлона и добавяте нарязаното сварено яйце. Така плънката за шарана е готова.

Шаранът измивате хубаво и го натрийте обилно със сол - така по-лесно
ще изчистите люспите от него. Изчиствате го хубаво и го измивате.

Натривате го леко със сол и черен пипер на вкус от двете му страни. Вътрешността също и я намазвате леко и с 1 ч.л. лимонов сок.

Поставя се от плънката вътре в него и зашивате здраво. В подходяща тава изсипвате останалата плънка, поливате я с 1 ч.ч. топла
вода, разбърквате и поставяте готовия шаран.

Отгоре на шарана се правят 3-4 нареза и в тях се пъхат нарязани
лимонови корички.

Поливате с 1-2 с.л олио.

Ястието печете около 40-45 мин на умерена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Левенова
Благодаря за видео рецептата,направена от вас!
Благодаря за доверието!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!