Рибена чорба със саламурика

28/11/2017
"Знаете ли какво точно представлява саламуриката? Ще разберете от тази вкусна рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца852
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг (поне 3 вида)
  • картоф - 2 бр.
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • девесил - 1 връзка
  • целина - 1/2 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • жълтък
  • кисело мляко
  • оцет - за застройка
  • За саламурика
  • чесън - 1 глава пресован
  • бульон - 1 с.л.
  • люти чушлета - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода се слагат нарязаният лук, 1 морков, картофите и 1 клонка девесил и се оставят да врат до сваряване на картофа.

В касерола се слага олиото и настърган на ситно ренде морков и леко се задушават, свареният картоф и девесил се изваждат и се намачкват.

В бульона се слага рибата и се сварява, след което се отстранява и обезкостява, задушеният морков, още малко нарязан девесил, целината, маслото и черният пипер се добавят към бульона и картофа и се оставят да поврат 5 мин, добавя се и изчистената риба и се застройва.

За саламуриката всички продукти се смесват и се слага в чорбата на вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар