Орзо с риба тон в кремообразен сос

29/11/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф47173717673
"Изкусително ароматен и много лесен за приготвяне рибен специалитет "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загряват две супени лъжици мазнина. В тигана с мазнина се прибавят почистените и нарязани на дребно лук и чесън. След като омекнат, се прибавя брашното и се разбърква добре.

Налива се част от прясното мляко и се разбърква, докато брашното поеме млякото и стане на кашица.

Постепенно се добавя останалото мляко и зеленчуковият бульон. Прибавят се орзото и отцедения грах.

Ястието се овкусява със сол и се оставя сосът да ври, като периодично се разбърква.

Когато пастата е готова, се добавя рибата тон и настърганото сирене чедър.

Поръсва се с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Ястието се консумира топло.


Източник: https://raspberrysyrup.euподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар