Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия със зеленчуци и бяло вино

Скумрия със зеленчуци и бяло вино

29/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Преди да започнете да готвите, наливате си чаша вино за настроение, останалото е описано в рецептата"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 риби
  • олио - 5 с.л.
  • домати - консерва 1 буркан
  • лук - 2 глави
  • червена чушка - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - 2 щипки
  • чубрица
  • босилек
  • черен пипер
  • магданоз
  • бяло вино - 50 мл
  • червен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешности, измива се и нарязваме на шайби с дебелина 2 см.

В дълбок тиган се загрява олио, рибата се запържва леко от двете страни и изваждаме в чиния, като се покрива с фолио.

В същата мазнина сипваме ситно нарязан лук, чушка на ленти и морков на кръгчета. След минута-две наливаме бялото вино и задушаваме за кратко, докато се изпари.

Добавят се обелени и нарязани домати, овкусяваме със сол, захар, черен и червен пипер.

Прибавя се дафинов лист, намалява се котлона и оставяме да поври 15-20 минути, докато леко сгъсти.

Разбърква се да не загори. Връщаме рибните шайби в соса и поръсваме с чубрица, пресен магданоз и накъсани листа пресен босилек.

Оставя сe да се готви още малко и сваляме от котлона.

Сервираме ястието топло, може и с резен лимон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Много ми харесва рецептата, с добавка на кисели краставички, нарязани на малки парченца, става също много вкусно!
10.07.2018 13:49
1