Печена скумрия със зеленчуци в плик

29/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф598395873
"Толкова вкусно и толкова практично, че вече само така ще приготвяме скумрията "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на плика ще ви са нужни, голям лист хартия за печене и телбод за хартия. Сгънете листа на две, прегънете срещуположните отворени страни и закопчейте на няколко места с телбод.

Почистете рибата и разрежете на две по хоризонтала, посолете я на вкус, поръсете с черен пипер, розмарин и прясно изцедения лимонов сок, оставете настрани, докато приготвите зеленчука.

Обелете и почистете картофите, лука, целината, патладжана и морковите, нарежете ги на ивици с преса за картофи, всичките тези зеленчуци.

Поставете ги в купа, добавете настърганите на ситно скилидки чесън, нарязания магданоз, почистените и нарязани на ивици чушки и олиото. Посолете на вкус и разбъркайте добре.

Поставете плика в тава, с мекото масло намажете плика отвътре, отгоре и долу. Поставете го легнал и наредете първо смесения зеленчук, а върху него поставете четирите парчета скумрия.

Затворете плика и прегънете хартията откъм отвора, защипете с телбод.

С игла надупчете на няколко места плика отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна - печете за 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар