Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия със зеленчуци в плик

Печена скумрия със зеленчуци в плик

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Печена скумрия със зеленчуци в плик
Снимка: Мария Симова
3 / 4
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно и толкова практично, че вече само така ще приготвяме скумрията"

Необходими Продукти

  • за рибата
  • скумрия - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 ч.л.
  • лимон - 0.5 бр.
  • масло - 70 г
  • лук - 2 глави
  • зеленчуци
  • моркови - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • картофи - 2 бр
  • целина - ¼ корен
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 0.5 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на плика ще ви са нужни, голям лист хартия за печене и телбод за хартия.

Сгънете листа на две, прегънете срещуположните отворени страни и закопчейте на няколко места с телбод.

Почистете рибата и разрежете на две по хоризонтала, посолете я на вкус, поръсете с черен пипер, розмарин и прясно изцедения лимонов сок, оставете настрани, докато приготвите зеленчука.

Обелете и почистете картофите, лука, целината, патладжана и морковите, нарежете ги на ивици с преса за картофи, всичките тези зеленчуци.

Поставете ги в купа, добавете настърганите на ситно скилидки чесън, нарязания магданоз, почистените и нарязани на ивици чушки и олиото. Посолете на вкус и разбъркайте добре.

Поставете плика в тава, с мекото масло намажете плика отвътре, отгоре и долу. Поставете го легнал и наредете първо смесения зеленчук, а върху него поставете четирите парчета скумрия.

Затворете плика и прегънете хартията откъм отвора, защипете с телбод.

С игла надупчете на няколко места плика отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна - печете рибата за 40 минути.

Печената скумрия със зеленчуци в плик е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: