Дунапренен чийзкейк

29/11/2017
Кристина
отКристинаНовак1164
"Ще ви е нужно малко повече търпение, докато чакате да се изпече, но резултатът определено си струва"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 134
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За основата
  • бисквити - 200 г
  • орехи - 100 г
  • масло - 200 г
  • За блата от крем
  • крема сирене - 3 пакетчета (750 г)
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • течна сметана - 200 мл (сладка)
  • заквасена сметана - 1/2 кофичка (200 г)
  • За намазване
  • сладко от горски плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и орехите се смилат в блендер. Към тях се добавя разтопеното масло.

Продуктите се разбъркват добре и се разстилат на дъното на тавичка с ринг. Блатът се притиска добре и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

През това време се приготвя кремът. С миксер се разбива крема сиренето и пудрата захар до получаване на гладък крем. След това се добавят яйцата (едно по едно, като след всяко яйце сместа се разбърква с миксера) и течната сметана. Отново се разбива добре и накрая се слага заквасената сметана. Този път кремът се разбърква съвсем леко с шпатула.

Кремът се изсипва върху изстиналия блат. Заглажда се и се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 30 минути или докато краищата леко се зачервят.

След изключване на фурната сладкишът се оставя в нея, докато изстине, защото ако бъде изваден, може да се напука от температурната разлика.

Изстиналият чийзкейк се маже със сладко от горски плодове.

За намазване може да бъде използвано и друг вид сладко - от боровинки, череши, ягоди.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!