Рибен пастет с нахут

02/12/2017
София
отСофияНовак3812
"Перфектната разядка, сега остава да измислите само повод да я приготвите и да поканите приятели, с които да я споделите "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба тон - 200 г или филе скумрия от консерва
  • нахут - 75 г от консерва
  • майонеза - 50 г
  • заквасена сметана - 30 г
  • краве масло - 30 г или зехтин
  • каперси - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • коняк - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете добре рибата и нахута. Сложете ги в блендер заедно с майонезата, размекнатото масло, каперсите, лимоновия сок и коняка.

Смилат се, докато се получи консистенция на пастет.

Подправя се с магданоз, сол и черен пипер.

Пастетът се сервира върху препечен хляб или брускети.

Преди поднасяне трябва да се съхранява в хладилника в купа, покрита с фолио за свежо съхранение.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар