Бобена салата с пушен паламуд

29/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
"Нещо толкова вкусно заслужава да присъства на всяка трапеза, отделете му почетното място на вашата "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бял боб - 1 бр. от консерва (425 г отцедено тегло)
  • пушен паламуд - 2 филета
  • кромид лук - 1/2 глава, червен
  • каперси - 2 с.л.
  • домати - 5 бр., чери
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен
  • орехови ядки - сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази вкусна и практична салата приготвям от останало от вечертарибно филе. Вариациите са разнообразни, но съчетанието ѝ със сварен или консервиран боб е много подходящо.

В салатиера изсипваме белият боб, накъсваме филетата от рибата и добавяме доматите, нарязани на две, и червения лук на кръгчета.

Ореховите ядки накисваме от вечерта и изплакваме още веднъж, преди да ги прибавим към салатата. Можете да нарежете и кисели краставички.

Изцеждаме сока от лимона, смесваме го със зехтина и малко сол на вкус (все пак рибата е солена). Разбъркваме всички съставки.

Преди поднасяне заливаме с дресинга, поръсваме с каперси и стръкчета пресен магданоз.

Тази салата е и чудесно питателно предястие и мезе за домашно питие. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар