Пуешко бутче с картофи

14/09/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Сега да видим дали ще може да се справите сами с цяло пуешко бутче с картофи?"
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 225
  • Преглеждания за месеца495
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 2 бутчета
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • вино - 50 мл
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от виното, горчицата, соевия сос, пресования чесън, малко черен пипер и капки олио. Добре намажете пуешкото и оставете да се маринова за 1 час, като го обръщате често.

Картофите обелете и нарежете в подмазнена тава. Запържете лука с малко мазнина и объркайте към картофите. Посолете и добавете подправки на вкус.

Между картофите наместете пуешките бутчета и залейте отгоре с останалата марината. Сложете лист фолио и пъхнете ястието да се изпече в загряна фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Petia
Petia
06.03.2017 21:43
Рецептата е сполучлива и бутчетата станаха вкусни, а картофките божествени. Използвах червено вино.
0
0
TONI
TONI
05.03.2013 17:50
ами да беше казал ти някоя рецепта виж пуйката която готвиш да не е на баба ти набор
4
0
сдф
сдф
23.10.2012 21:10
колко време се пече тва е бахти 2 часа минаха няма опичане,много ти е тъпа рецептата
3
4

Виж всички коментари или напиши такъв