Лучена супа с бяло вино

02/12/2017
София
отСофияНовак3812
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете главите лук и ги нарежете на тънки полумесеци.

Загрейте зехтина и добавете масло. Когато маслото се разтопи, добавете лука и го запържете за около 10 минути, докато се карамелизира.

Добавете брашното и го запържете, като бъркате непрекъснато. Добавете мащерка, сол, черен пипер, разбъркайте и добавете виното. Щом виното се изпари, добавете бульона.

Оставете супата да заври и намалете силата на огъня. Гответе под капак 25 минути, като последните 5 минути отстраните капака, за да се сгъсти супата.

Препечете филиите хляб и ги нарежете на кубчета.

Настържете сирене Грюер. Сложете супата в огнеупорни купи и разпределете кубчетата хляб.

Поръсете с настъргано сирене и запечете до златисто в предварително загрята фурна на 220 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар