Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични хлебчета с бакпулвер и масло

Царевични хлебчета с бакпулвер и масло

Царевични хлебчета с бакпулвер и масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 40 г
  • брашно - 500 г бяло
  • царевично брашно - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме бялото брашно и царевичното в тавичка и оформяме в средата кладенче. Добавя се яйцето, сол олио и киселото мляко, в което сме разбили содата и бакпулвера.

Добавя се щипка-две риган и с вилица се разбърква на гъсто тесто, което се измесва на гладко тесто.

Намазвам отгоре с олио и оставям покрито с кърпа или фолио да почине за 15 минути.

Разделя се на 6-8 топчета и нареждаме върху хартия за печене. В средата на всяко с показалец се оформя дупка и поставяме парче масло.

Печем хлебчетата в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.

Сервираме топли, много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: